Over Caatje

Al jaren fantaseerde het Culemborgse stel Carel en Greetje over een eigen onderneming.
Carel wilde het liefst een kleine bistro en Greetje droomde van een “vergadervilla”.
Ze dachten aan een plek in de natuur, dichtbij het water, waar wonen en werken gecombineerd kon worden. Het liefst in Culemborg zodat beide tienerdochters in hun vertrouwde omgeving konden blijven. 

En zo kwam het dat eind oktober 2016 Carel en Greetje solliciteerden naar de functie van “fortwachter” op fort Werk aan het Spoel in Culemborg, met als voornaamste taak de exploitatie van het restaurant en de verhuur van de aanwezige verschillende locaties.
De Veldkeuken was destijds de beheerder van het restaurant op Werk aan het Spoel. Deze had aangegeven per 1 januari 2017  op het Fort te stoppen en er werd door Stichting Werk aan het Spoel naarstig gezocht naar een nieuwe ondernemer.
Met een vlotte pitch en een gedegen businessplan was er een goede match met de stichting en de start van Caatje aan de Lek een feit.

Greetje: “Met dit project konden we eigenlijk alle wensen van ons dromenlijstje afvinken, maar dan kom je op het punt dat je ook nog de stap moet durven zetten. Dat was heel spannend, je geeft al je zekerheden op”.

Carel gaf zijn werkzaamheden als commercieel directeur bij TNT NOX op en Greetje besloot haar werk bij Hotel Mitland in Utrecht voorlopig te combineren met de opstart van Caatje aan de Lek.
Carel: “We hebben geen moment spijt gehad, het is heerlijk om in je eigen bedrijf te werken.”

Inmiddels zijn we ruim 3 jaar verder. Met een groot enthousiasme en hard werken heeft Caatje een eigen plekje weten te veroveren en is Caatje aan de Lek een begrip in Culemborg en omstreken.  Er is een kern van vaste gasten die graag en regelmatig terugkomt.

Carel en Greetje hebben duidelijk de gunfactor, niet in het minst door hun aangeboren gastvrijheid. Caatje is hun werk en hun liefde.

Er wordt gewerkt met een fijn, betrokken team en de samenwerking met stichting Werk aan het Spoel verloopt soepel en vlot.

Helaas was er in het businessplan geen rekening gehouden met de Coronacrisis. Dat was, net als voor alle horecabedrijven, een grote tegenvaller. Maar de deuren van Caatje staan weer wijd open, de tafels op het terras zijn gedekt.

Dromen blijven er altijd, vooral op zo’n mooie plek aan het water. Het creatieve ondernemersstel ziet mogelijkheden genoeg om nog meer mensen van deze plek te laten genieten. Hoe leuk zou het niet zijn om een B&B in een logeerboot te openen. Misschien nog verre toekomst, maar dromen mag, niet waar?

Tekst: Anneke Mensing
Foto: eigen archief