Caatje blikt terug

Terug naar nieuws
zaterdag 19 november, 2022

’s Zomers zit het terras vol, ’s winters brandt binnen de kachel voor een trouwe schare vaste gasten.
Wij zijn trots dat we de stap hebben gewaagd, want hoe het uitpakt moet je maar afwachten. 

Het is alweer meer dan 5 jaar geleden dat wij met veel plezier en passie begonnen aan ons avontuur. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip in de regio, zowel bij de particuliere als de zakelijke markt. Carel stopte begin 2017 met zijn carrière als commercieel directeur bij een divisie van TNT om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Ik heb de eerste 1,5 jaar mijn baan bij Hotel Mitland nog aangehouden. Die eerste periode was erg zwaar, 7 dagen in de week aan het werk, ik was doodop.

Toch is de tijd is voorbij gevlogen. Als ik terugdenk aan het eerste jaar dan voelt dat nog als de dag van gisteren. Ik weet nog goed, het moment dat we open gingen; het was de eerste mooie voorjaarsdag na een grijze winter. Caatje aan de Lek werd overspoeld met bezoekers, wij konden nauwelijks bevatten wat ons overkwam. Zoveel mensen!  We waren toen natuurlijk nog erg onhandig en onbedreven.
Inmiddels hebben we veel ervaring én mooie herinneringen, een fijn team, bijzondere en leuke gespreken met de vele gasten, prachtige optredens in het Amfitheater, bruiloften, partijen en zakelijke bijeenkomsten. Wij zijn dankbaar dat we mogen ondernemen op deze fantastische plek.

Na een paar rustige Corona jaren hier op het fort, stond het deze zomer gelukkig weer bol van de activiteiten. Door de samenwerking met en tussen Stichting Werk aan het Spoel, Theater de Fransche School én nieuwe medegebruiker van het fort LekArt , is er een aantrekkelijk cultureel, theatraal en muzikaal programma aangeboden.
Met zoveel reuring op het fort hadden we een capaciteitsprobleem, daarom was het dit voorjaar dan ook tijd voor uitbreiding met een nieuwe buitenbar. Op zomerse drukke dagen kunnen gasten hier zelf een drankje en wat lekkers afhalen. De bar heeft een eigen terras met strandstoelen en biertafels. En wil je naar het toilet? Dan kun je naar het BOMVRIJ-WC-tje. 😊
De buitenbar is mobiel en naar eigen ontwerp, geheel in stijl met het restaurant.

Op dit moment is het wat rustiger op het fort. Na een lange en mooie zomer hoort dat nu bij de tijd van het jaar. Een goed moment om plannen te maken voor komend seizoen, met weer nieuwe ideeën en samenwerkingen. We kunnen haast niet wachten tot de zon weer tevoorschijn komt!  

Greetje van Broekhoven
Caatje aan de Lek
november 2022